Pikkuveljen rippijuhliin piti tehdä kakku. Annettiin vain kuva käteen ja sanottin,

että "tee tollanen", selvä.

Muistin nähneeni ohjeen pirkka lehdessä ja sitä hiukan soveltaen tein kakun.

 

Ainekset:

36 palaa Paahtoleipää

Broileritäyte:

450 g Hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita

½ tl Suolaa

1 prk Salsadippiä

1 tlk Juustodippiä

Guacamoletäyte:

½ tlk Guacamoledippiä

1 Punainen paprika

Kostutus:

1½ dl Vettä

½ dl Sitruunanmehua

Kuorrutus:

½ tlk Guacamoledippiä

150 g Ranskankermaa

Koristeeksi:

Jääsalaattia

Tortilla sipsejä

Pieniä luumutomaatteja

Punasipulia

 

Ruskista broilerisuikaleet. Mausta ne suolalla. Hienonna suikaleet veitsellä.

Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperilla.

Laita vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä.

Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot.

Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

Laita vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla.

Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle.

Koristele mieleiseksesi.